Categories
Management i negoci

Consultoria financera i assessoria financera. Detalls

En moltes ocasions tendim a confondre consultoria financera i assessoria financera quan són conceptes totalment diferents. És a dir, cobreixen necessitats determinades i tenen objectius diferents. Per aquestes raons, és de vital importància tenir molt clar quines són les diferències entre les dues per saber on o a qui acudir per solucionar problemes de tall financer tant a nivell empresarial com a nivell personal.

Sempre, quan sorgeix una necessitat d’inversió o un problema econòmic, el primer dubte és: ¿consultoria financera o assessoria financera?

Si comencem per aquesta última, l’assessoria financera és la més propera a les persones, als empresaris i als professionals. És a dir, ajuda a descobrir les necessitats financeres dels seus clients tenint en compte l’edat, el patrimoni, els impostos i la situació familiar. Sempre obrant amb independència, objectivitat i sense conflictes d’interessos.

Llavors, ¿serveix l’assessoria financera per diagnosticar la situació econòmica i financera d’una empresa, gestionar la seva tresoreria, augmentar l’eficiència dels seus processos o reduir els seus costos? Doncs no. És a partir d’aquí quan entra en joc la consultoria financera, dins de l’empresa i de manera interina (és millor).

La consultoria financera ajuda a prendre decisions estratègiques i a maximitzar el valor de l’empresa ja que li permet un equilibri entre les seves inversions i el finançament de les mateixes. Entén les finances des de tres grans perspectives de gestió: la gestió financera, la gestió dels deutes i la gestió de les inversions.

La consultoria financera està capacitada per planificar i executar els canvis necessaris per assolir objectius i aconseguir resultats de manera eficient i eficaç des de dins de l’empresa.

En resum, consultoria financera per a empreses i assessoria financera per a empresaris. Combinar les dues, significa una visió financera de 360 graus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *